Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Chronische klachten

Een chronische aandoening geeft vaak lastige gevolgen voor het dagelijks leven en veroorzaakt beperkingen bij het uitvoeren van activiteiten in de woon-, leef-, sport- en werkomgeving, met veelal vermindering van de kwaliteit van leven als gevolg. Chronische aandoeningen en pijn komen geregeld voor en kunnen ontstaan door verschillende oorzaken.

Chronische aandoeningen kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld in aangeboren, degeneratieve veranderingen, (reumatische) ziekten, tumoren, ouderdom of trauma. Klachten worden behandeld door de mobiliteit (bewegingsverloop), kracht, coordinatie en uithoudingsvermogen van het lichaam te optimaliseren.

Met fysiotherapie wordt de revalidatie van de klacht zo snel mogelijk behandeld om zo goed mogelijk uw hobby's en sociale activiteiten uit te kunnen voeren. In de onderstaande tabel kunt u specifieke chronische aandoeningen vinden. De klachten worden uitgelegd zodat u een beeld van uw klacht heeft.

Chronische klachten bij de verzekeraar

Niet alle chronische klachten worden vergoed door de zorgverzekeraar. De klachten die wel vergoed worden staan op de zogenaamde lijst Borst https://zorgvergoeding.com/page/86/chronische-lijst-van-aandoeningen/. De overheid bepaald welke aanoeningen vergoed worden.