Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Hydrotherapie

Hydrotherapie is speciaal voor mensen met een verminderde belastbaarheid en wordt actief bewegen weer mogelijk na een operatie, reumatische klachten, neurologische aandoeningen of een spierziekte. De effecten van het water zorgen voor een lagere trainingsbelasting, waardoor het zeer geschikt is voor iedereen met lichamelijke klachten. Tijdens hydrotherapie wordt er getraind in extra verwarmd water (30-32°C)

Behandeling door de fysiotherapeut

Tijdens de hydrotherapie ligt de nadruk op het herstel/ revalidatie na een operatie, ongeluk of lichamelijk falen. Dit gebeurt onder leiding van de fysiotherapeut. In de training worden de specifieke doelen behaald door het uitvoeren van verschillende beweegvormen.  

Het zwembad is rolstoeltoegankelijk en er is een badlift aanwezig. Begeleiding is mogelijk in en uit het zwembad. Door de begeleiding wordt geen hulp geboden met het aan- en uitkleden. Zo nodig dient u zelf voor begeleiding te zorgen. Tijdens de verschillende activiteiten kan er gebruik gemaakt worden van verschillende drijfhulpmiddelen, zoals de wetbelt, drijfplank, etc.

Oefentherapie/ trainen in warm water

U kan zelfstandig zwemmen of in groepsverband oefeningen doen. Dit kan op basis van een strippenkaart (10 of 25 zwemtrainingen). De tarieven staan in onze tarievenlijst.

Zelfstandig banen zwemmen 
Op donderdagochtend en vrijdagavond zijn twee banen beschikbaar voor vrij zwemmen. De avond is verdeeld in drie groepen van 50 minuten, waarbij u wordt ingedeeld in een vaste groep. 
Groep 1: 18:00 – 18:50 
Groep 2: 18:50 – 19:40 
Groep 3: 19:40 – 20.30 

Aqua-varia 
Gedurende 30 minuten worden er onder begeleiding van een beweeginstructeur oefeningen gedaan in heup-diep water. U kunt voor en na de training nog 10 minuten zwemmen.

Aqua-trimmen 
Gedurende 30 minuten worden er onder begeleiding van een beweeginstructeur oefeningen gedaan in diep water. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van een drijfhulpmiddel. U kunt voor en na de training nog 10 minuten zwemmen.

Waar wordt u behandeld met hydrotherapie

Adres
Zwembad De Driesprong 
Van Stolberglaan 1 
2712 RB Zoetermeer 

Centre du Lac
Katwijkerlaan 105
2641 PE Pijnacker

Openingstijden 
Maandag 16.15 tot 17.15
Donderdag 9.30 tot 11.30 uur 
Vrijdag 18.00-20.30 uur

Hydrotherapeutisch team

  • Marsha Poelman
  • Edwin Hendrikx
  • Casper Groenewegen
  • Merijn de Kievit
  • Esther Castenmiller-van Leeuwen