Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Fysiotherapie

Fysiotherapie kenmerkt zich door klachtenpatronen te herkennen op basis van een gesprek en onderzoek, om vervolgens met een behandelplan de klachten te verhelpen. De fysiotherapeuten van MTC Zoetermeer zijn deskundigen op het gebied van het verhelpen van  lichamelijke klachten. Preventief kan de fysiotherapeut u begeleiden en coachen om het ontstaan van klachten te voorkomen. De oorsprong van de klachten kunnen ontstaan in de spieren, bloedvaten, organen (hart, longen), zenuwen, pezen en gewrichten.

De klachten waar patiënten bij de fysiotherapeut voor komen zijn: pijn, krachtvermindering, gevoelloosheid, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen tijdens het bewegen. De klachten kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan, tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door ziekten, door een trauma, na een operatie, veroudering, etc.

Starten met behandelen

U kunt met of zonder een verwijzing van een medisch specialist of huisarts terecht. De directe toegankelijkheid fysiotherapie geeft de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een arts direct een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Bij de directe toegankelijkheid wordt er bekeken of u bij de juiste specialist bent.

Behandeling door de fysiotherapeut

De fysiotherapeut vraagt bij het eerste bezoek naar uw klachten (anamnese) en doet een lichamelijk onderzoek. Samen met u worden de uitkomsten van het onderzoek besproken en een passend behandelplan en behandeltermijn opgesteld. De therapeut zal u deskundige behandelopties voorleggen, waarbij u uiteindelijk de beslissing neemt over het te volgen beleid.

De behandeling kan gericht zijn op:

  • Voorkomen/ preventie van klachten in de toekomst.
  • Het verbeteren van plaatselijke problemen in spieren, zenuwen, pezen en gewrichten.
  • Het verbeteren van een beweging: op de juiste manier tillen, traplopen, ademen of met het hoofd draaien. 
  • Het beter uitvoeren van activiteiten zoals werken met een PC, naar de WC gaan, stofzuigen.
  • Het verbeteren van problemen tijdens het sporten.
  • Herstel/ revalidatie na een operatie, ongeluk of lichamelijk falen.

Indien noodzakelijk neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling, met uw toestemming, contact op met uw huisarts of specialist. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan.

Waar behandelt de fysiotherapeut

Onze fysiotherapeuten oefenen hun beroep voornamelijk uit in de praktijk, zowel in de behandelkamer als de oefenzaal, bij de mensen thuis (op advies van de arts of specialist) of in het zwembad de Driesprong.

Fysiotherapeutisch team