Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Oncologische fysiotherapie Zoetermeer

Staat uw leven op zijn kop door bestraling of chemotherapie? Kies voor MTC Zoetermeer als uw praktijk voor oncologische fysiotherapie. Door de behandeling van kanker ervaren mensen vaak een hoge mate van vermoeidheid en onmacht. Het hervatten van het dagelijks functioneren kan zowel tijdens als na de behandeling door deze vermoeidheid sterk gehinderd worden. Binnen ons behandeltraject krijgt u een oefenprogramma op maat. Dit helpt om de vermoeidheid en het conditieverlies optimaal te herstellen.

Voor oncologische fysiotherapie kunt u met of zonder een verwijzing van de huisarts of specialist terecht.

Op maat gemaakt behandelplan

De oncologische fysiotherapeut van MTC Zoetermeer stelt na een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek met u een behandelplan op. Dit plan sluit aan op de wensen, beperkingen en klachten die u benoemt. Voorbeelden hiervan zijn vragen over chirurgische ingrepen, medicatie of de bijwerkingen: moeheid, kracht en conditieverlies. Bij oedeem, littekens en bewegingsbeperkingen kan het belangrijk zijn om door de oedeemtherapeut gezien te worden. Zo zorgen we ervoor dat dit geen belemmering vormt voor het herstel. 

Oncologische fysiotherapie behandeling

De training in de oefenzaal richt zich op de algemene conditie, spierkracht, soepelheid, stabiliteit en coördinatie. Voor een goed resultaat zal er bij voorkeur tweemaal per week getraind worden. Ook is er een mogelijkheid om één keer te trainen. Bijvoorbeeld als u zelf sportactiviteiten onderneemt. Trainen kunt u tijdens of na chemotherapie. Ook als u geen chemotherapie hebt ondergaan kunt u voor uw trainingen op maat bij ons terecht.

U kunt met uw op maat gemaakte trainingsschema trainen in onze oncologiegroep, met lotgenoten. Naast het fysieke aspect kunnen ook sociale zaken rondom de gezondheidsklacht met de therapeut of in de groep besproken worden. Geeft u de voorkeur aan individueel trainen? Dat kan ook! Beide staan onder begeleiding van de oncologische fysiotherapeut. 

Voor oncologische revalidatie kunt u terecht bij onze fysiotherapeuten Esther Castenmiller-Van Leeuwen en Jose Mulder-Everts.

Voortgang oncologische revalidatie

We meten de conditie en kracht en bespreken de voortgang iedere maand. Ook bloeddruk, gewicht en vetpercentage worden in de gaten gehouden. Daarnaast is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de oncologie-diëtiste, met wie wij intensief samenwerken. Zij bevindt zich ook in ons pand.

Wilt u weer kracht opbouwen na een chemotherapie? Wij hebben speciaal op maat gemaakte trainingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor het inplannen van een afspraak voor oncologische fysiotherapie in Zoetermeer.

Neem contact op

Corona update: de oefenzaal is momenteel weer geopend voor mensen die trainen op een abonnement. Ook het zwembad is open, waardoor hydrotherapie vanaf 27 mei weer van start is gegaan. Neem bij vragen contact op.