Gecombineerde leefstijlinterventie Zoetermeer

Wanneer gewicht een belemmering wordt

Weer actief bewegen met hydrotherapie

Het MTC Zoetermeer biedt binnen de praktijk de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) ‘BeweegKuur’ aan.

De BeweegKuur is een erkend multidisciplinair GLI programma. Het is een leefstijlinterventie met aandacht voor de combinatie van bewegen, voeding en gedrag.

Het doel van de BeweegKuur GLI is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen met overgewicht of obesitas met een inactieve leefstijl. Door de combinatie van ondersteuning bij bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering wordt dit gerealiseerd

Neem nu contact op

 

Meer informatie

 

GLI programma: wat gaat er gebeuren?

De BeweegKuur GLI is een totaalprogramma van 2 jaar waarvan de begeleidingsfase 12 maanden duurt en de onderhoudsfase ook 12 maanden duurt. U krijgt van onze leefstijlcoaches ondersteuning bij en advies over bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. 

Leefstijlinterventie vergoeding

De gecombineerde leefstijlinterventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft hiervoor dus niet aanvullend verzekerd te zijn. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Wel heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Uw huisarts kan u doorverwijzen voor de GLI indien u 18 jaar of ouder bent.

Wie komt in aanmerking voor de gecombineerde leefstijlinterventie?

Een gecombineerde leefstijlinterventie is bedoeld voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Het gaat om mensen met een inactieve leefstijl, die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. De criteria om in aanmerking te komen voor een GLI zijn streng. Het gaat om:

  • Mensen met een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2;
  • Mensen met een BMI vanaf 30;
  • En bovenal: mensen die gemotiveerd zijn om hun leefstijl om te gooien.

Vergoeding voor leefstijlinterventie (GLI)

Voor deze behandeling heeft u een doorverwijzing nodig van bijvoorbeeld een specialist of uw huisarts. De vergoeding komt vanuit een basisverzekering. Neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar voor informatie over de vergoeding van uw leefstijlinterventie behandeling.  

Worstelt u al langere tijd met overgewicht en bent u uiterst gemotiveerd om hieraan te werken? Informeer naar de gecombineerde leefstijlinterventie en praat erover met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een van de geregistreerde GLI aanbieders in Nederland, zoals MTC Zoetermeer. Onze leefstijlcoaches helpen u graag verder! 

GLI aanbieders: MTC Zoetermeer

Een gecombineerde leefstijlinterventie kan gegeven worden door leefstijlcoaches, diëtisten, oefen- en/of fysiotherapeuten. Dit kan ook in een samenwerkingsverband gebeuren.

MTC Zoetermeer is een geregistreerd aanbieder van de BeweegKuur GLI in Zoetermeer. Onze fysiotherapeuten Hans Poelman en Debbie Pappelendam zijn opgeleid tot leefstijlcoach.

Fysiotherapie bij enkelklachten

Maak nu een afspraak

Bij MTC Zoetermeer behandelen we uw klachten op maat en kunt u direct terecht.
Bent u op zoek naar (gespecialiseerde) fysiotherapie in Zoetermeer? 

Neem nu contact op!