Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Longfysiotherapie Zoetermeer

Heeft u last van longklachten? Of de oorzaak nu ligt bij COPD, astma of bijvoorbeeld restverschijnselen van corona, onze therapeuten kunnen u helpen door middel van COPD fysiotherapie of longfysiotherapie. Heeft u corona gehad en merkt u dat u hierdoor sneller vermoeid bent, verminderde spierkracht heeft, uw conditie achteruit is gegaan, u moeite heeft met ademhalen of andere restverschijnselen? Tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor een longrevalidatie traject voor restklachten na corona. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Fysiotherapie bij herstel COVID-19

Bent u besmet geraakt met het coronavirus? Wij raden u aan om een verwijzing voor fysiotherapie aan te vragen via uw huisarts of specialist. Het traject is zowel voor mensen die in thuisisolatie hebben gezeten als voor mensen die opgenomen zijn in het ziekenhuis of op de IC hebben gelegen. Aan de hand van de zwaarte van de restklachten wordt uw persoonlijke programma bepaald. Dit gebeurt in samenwerking met de diëtist in de praktijk. Deze multidisciplinaire aanpak met specialisten, huisartsen, diëtisten en ergotherapeuten zorgt voor de best mogelijke begeleiding.

Zorgtraject bij klachten na corona

Komt u onder behandeling te staan van een van onze longfysiotherapeuten, dan gaat u een multidisciplinair zorgtraject in. Dit traject duurt 6 maanden en helpt u om van uw restklachten af te komen. Denk aan:

  • Vermoeidheid, benauwdheid en kortademigheid
  • Verminderde kracht en conditie
  • Pijn/stijfheid in gewrichten of spieren
  • Moeite met algemene dagelijkse taken
  • Mogelijkheid tot re-integratie op de werkvloer

MTC Zoetermeer helpt bij benauwdheid en kortademigheid

Als fysiotherapiepraktijk vinden wij ontwikkeling en groei ontzettend belangrijk. Vandaar dat al onze medewerkers een eigen specialiteit hebben en zijn opgeleid voor het behandelen van specifieke klachten. Daarnaast blijven onze therapeuten zich ontwikkelen door middel van bij- en nascholingsprogramma’s.

Voor fysiotherapie bij longklachten en longrevalidatie na corona kunt u terecht bij onze longfysiotherapeut Thomas de Koning. Daarnaast kunt u voor restklachten na corona ook terecht bij therapeuten Koen den Hollander en Casper Groenewegen.

Bouw aan je conditie met longfysiotherapie in Zoetermeer

Van manuele therapie tot hydrotherapie en van medische fitness tot longrevalidatie, onze allround fysiotherapiepraktijk heeft meerdere specialisaties. Tijdens de eerste afspraak voeren onze therapeuten een intakegesprek met u. In dit gesprek worden er vragen gesteld en wordt er een onderzoek uitgevoerd, waardoor we een goed beeld kunnen vormen van uw klachten. De resultaten worden besproken en er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Zodra u akkoord gaat met het behandelplan kan het traject van start gaan.

Ervaart u longklachten die voortkomen uit astma, COPD, restverschijnselen van corona of een andere longaandoening? Neem contact op met MTC Zoetermeer en laat een van onze therapeuten u bijstaan met longfysiotherapie.

Neem contact op

Corona update: de oefenzaal is momenteel weer geopend voor mensen die trainen op een abonnement. Ook het zwembad is open, waardoor hydrotherapie vanaf 27 mei weer van start is gegaan. Neem bij vragen contact op.