Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Dry needling fysiotherapie Zoetermeer

Dry needling fysiotherapie is wereldwijd sterk in opkomst. Maar wat is dry needling precies? Dry needling therapie werkt volgens stimulering van prikkelreacties in het getroffen weefsel (triggerpoints). Een triggerpoint of spierknoop wordt gedefinieerd als een verhoogde prikkelbare plaats gelegen in de spiervezels. 

Tijdens de behandeling wordt het triggerpoint in de spier verschillende malen met een steriele naald aangeprikt. Essentieel is het opwekken van een lokale twitch respons, waarbij de spier aanspant door de stimulatie met de naald. De reactie van het lichaam is een snel voelbare daling in de spierspanning.

Is dry needling pijnlijk?

Vaak vragen mensen zich af of dry needling bijwerkingen heeft. Het behandelde gedeelte kan wel wat vermoeid en/of stijf aanvoelen. Dit kan 1 tot 3 dagen duren. Op langere termijn is het doel van dry needling fysiotherapie pijnvermindering en verbetering in de beweeglijkheid van de spier.

MTC Zoetermeer behandelt spierknopen

Triggerpoints (spierknopen) kunnen op diverse manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een acuut trauma, zoals zich vertillen of een val, herhaalde irritatie van spieren of instabiliteit van gewrichten. Ook spierverkortingen of -verzwakkingen, ontstekingen, een verkeerde houding en stress kunnen de oorzaak zijn. Een triggerpoint wordt gekenmerkt door:

  • Een constante reactie bij druk op een prikkelbare plek
  • Verkorting van de spierlengte
  • Spierzwakte zonder afname van spieromvang
  • In ernstige gevallen: verspreiding van het pijngebied

Herkent u een van de bovenstaande kenmerken? Dan kan het zijn dat u last heeft van een spierknoop (triggerpoint). Laat u behandelen door MTC Zoetermeer middels dry needling fysiotherapie. Onze therapeuten Hans Poelman en Leon Raaijmakers zijn hierin gespecialiseerd.

Dry needling therapie is onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling, hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Laat u behandelen met dry needling fysiotherapie in Zoetermeer

Van oedeemtherapie tot medische fitness en longfysiotherapie: allround fysiotherapiepraktijk MTC Zoetermeer heeft meerdere specialisaties. Een dry needle behandeling wordt ondersteund met een oefenprogramma. Dit programma bestaat uit spierrekkingen, spierversterking en houdingscorrectie van de betrokken spieren.

Vergoeding voor dry needling fysiotherapie

De vergoeding voor dry needling wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. U betaalt hiervoor dus geen eigen risico. Voor uw dry needling behandeling heeft u geen doorwijzing van een arts nodig. Neem voor al uw vragen over de vergoeding van dry neelding contact op met u eigen zorgverzekering.   

Ervaart u klachten die voortkomen uit spierknopen? Neem contact op met MTC Zoetermeer en laat een van onze therapeuten u bijstaan met dry needling therapie.

Neem contact op