Shockwave therapie Zoetermeer

Behandeling voor chronische peesklachten

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandeling voor chronische peesklachten waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogenergetische golven. Hiermee wordt het lichaam gestimuleerd om de blessure zelf te aan te pakken en te genezen.

De geluidsgolven worden door een gespecialiseerd fysiotherapeut met een behandelkop op de pijnlijke plek overgebracht. De shockgolven verplaatsen zich daarna door het lichaam naar de exacte locatie van de klacht. Daar verbeteren ze de bloedsomloop en stofwisseling, waardoor jouw pijn afneemt.

Shockwave therapie wordt ook wel aangeduid met de afkorting ESWT (Extracorporeal Shockwave Therapy). Het heeft een wetenschappelijk aangetoond effect bij chronische klachten aan pezen.

Neem nu contact op

 

Meer informatie

 

De behandeling door een fysiotherapeut

Wanneer u met een van de bovenstaande klachten bij onze fysiotherapeut terechtkomt, zal hij de klachten eerst onderzoeken. Zo wordt de ernst en de locatie van de klacht in kaart gebracht. Op die manier wordt er nagegaan of shockwave de beste behandelmethode is. Mogelijk wordt er bij dit onderzoek ook gebruik gemaakt van echografie. Zodra de klachten duidelijk in kaart zijn gebracht kan er gestart worden met de behandeling.

Tijdens de behandeling wordt er vaak wat gel aangebracht op de te behandelen plek. Dankzij deze gel worden de shockgolven beter overgebracht op het lichaam. Vervolgens wrijft de fysiotherapeut met de behandelkop over het blessuregebied.

Een behandeling duurt gemiddeld 5 tot 10 minuten. Patiënten merken vaak na een paar behandelingen al resultaat. Bewegen gaat makkelijker en met minder of zelfs helemaal geen pijn.

Voor shockwave therapie kunt u terecht bij onze fysiotherapeut Leon Raaijmakers.

Shockwave therapie bijwerkingen

Een shockwave behandeling kent doorgaans geen bijwerkingen. Wel kan de behandelde plek er wat rood en/of gezwollen uit gaan zien. Een lichte bloeduitstorting of blauwe plek komt ook weleens voor. Dit verdwijnt vanzelf binnen een paar uur tot hooguit een paar dagen.

Is shockwave therapie pijnlijk?

Shockwave therapie kan vrij pijnlijk zijn, maar wordt door iedere patiënt anders ervaren. Zo is de pijn afhankelijk van de ernst en locatie van de klachten en natuurlijk de pijngrens van de patiënt. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut zal de intensiteit van de geluidsgolven aanpassen aan uw pijngrens. Tevens begint de therapeut vaak met een lage intensiteit. Zo kan u wennen aan het gevoel en kan de eerste gevoeligheid wegtrekken. Vervolgens wordt de intensiteit van de shockgolven, in overleg met u, langzaam opgevoerd. 

Shockwave therapie ervaringen kunnen per patiënt verschillen, ook na de behandeling. In de meeste gevallen verdwijnt de pijn na de behandeling vrijwel direct. Sommige patiënten ervaren nog enkele uren tot maximaal enkele dagen een zeurderige napijn.

Vergoeding voor shockwave therapie Zoetermeer

De vergoeding voor Shockwave therapie komt niet uit de basisverzekering. U heeft dus een aanvullende zorgverzekering nodig voor deze behandeling.

Een shockwave therapie behandeling wordt alleen vergoed als de behandeling onderdeel is van een fysiotherapie behandeling. Een losse behandeling wordt niet vergoed. Uw eigen verzekeraar kan u daar meer over vertellen.   

Wij helpen u van uw peesklachten af!

Van longfysiotherapie tot medische fitness en dry needling therapie: allround fysiotherapiepraktijk MTC Zoetermeer heeft meerdere specialisaties. Ervaart u (chronische) peesklachten? Neem contact op met MTC Zoetermeer en laat u behandelen door onze fysiotherapeuten.

Maak nu een afspraak

Bij MTC Zoetermeer behandelen we uw klachten op maat en kunt u direct terecht.
Bent u op zoek naar (gespecialiseerde) fysiotherapie in Zoetermeer? 

Neem nu contact op!