Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Geriatrie fysiotherapie Zoetermeer

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen belemmeringen of klachten ervaren bij de dagelijkse activiteiten. Dit kan een verzameling zijn van sociale, psychologische en lichamelijke problemen. Geriatrie (of klinische geriatrie) is een medisch specialisme dat zich richt op ouderen met een dergelijk gemixt ziektebeeld. 

Een klinisch geriater biedt speciale zorg, aangezien ouderen tot een kwetsbare groep behoren. Ze herstellen over het algemeen minder snel nadat ze ziek zijn geweest. Om goed herstel te stimuleren werkt de geriater vaak samen met andere disciplines. Neem bijvoorbeeld neurologen, psychiaters of fysiotherapeuten. In dat geval komen ze onder behandeling van een speciale fysiotherapeut voor ouderen. Hij of zij helpt ouderen middels geriatrie fysiotherapie.

Wat doet de geriatrie fysiotherapeut van MTC Zoetermeer?

Onze therapeut Koen den Hollander heeft een specialisatie in geriatrie behaald. Oftewel: een specialisatie op het gebied van zorg voor kwetsbare ouderen. Vaak gaat het hier om ouderen met een hoge leeftijd, die regelmatig complexe gezondheidsproblemen hebben. Het kan echter ook gaan om jongere mensen die verschijnselen vertonen van ouderdom. Bijvoorbeeld door een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. Deze mensen worden vaak bijgestaan met geriatrische zorg en geriatrische fysiotherapie.

Onze fysiotherapeut voor ouderen werkt vanuit gespecialiseerde kennis over de doelgroep en bijbehorende veelvoorkomende ziektebeelden. De patiënten krijgen tijdens de geriatrische revalidatie vooral oefentherapie. De oefeningen zijn gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De therapeut gaat vaak langs bij de mensen thuis, maar het is ook mogelijk om te oefenen in onze praktijk. Dit kan eventueel ook samen met andere ouderen of lotgenoten. Oefenen kan in onze eigen oefenzaal en gebeurt altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Vergoeding voor geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Met de juiste aanvullende verzekering wordt deze therapie wel vergoed. Hiervoor betaalt u verder geen eigen risico. U heeft geen doorverwijzing nodig. Voor vragen over de vergoeding voor geriatrie fysiotherapie kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.   

Laat u behandelen middels geriatrische fysiotherapie

Van hydrotherapie tot medische fitness en dry needling therapie: allround fysiotherapiepraktijk MTC Zoetermeer heeft meerdere specialisaties. Ervaart u lichamelijke ouderdomsklachten? Neem contact op met MTC Zoetermeer en laat een van onze fysiotherapeuten u bijstaan met geriatrie fysiotherapie.

Neem contact op