Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Hartrevalidatie Zoetermeer

Heeft u hartklachten, een hartoperatie of andere hartproblemen gehad en hiervoor een behandeling ondergaan? Dan is hartrevalidatie de vervolgstap. Een hartrevalidatieprogramma met verschillende oefeningen, onder andere gericht op het opbouwen van de conditie, helpt hierbij. Daarnaast is het van belang om een gezond voedingsschema te volgen en om te leren gaan met emoties als angst en onzekerheid. De ervaren fysiotherapeuten van MTC Zoetermeer helpen je hier graag bij!

De focus tijdens hartrevalidatie fysiotherapie ligt op het fysiek worden na een behandeling in het ziekenhuis aan het hart. De mensen die een hartrevalidatietraject volgen, keren vaak makkelijker terug naar hun dagelijkse leven. Ook verkleint het de kans op terugkerende hartproblemen.

Voor wie is hartrevalidatie bedoeld?

Hartrevalidatie is er voor mensen die in de afgelopen periode een behandeling hebben ondergaan aan het hart. Het is onmisbaar in het herstel na bijvoorbeeld een dotterbehandeling, hartklepoperatie of harttransplantatie. Of in het geval van hartafwijkingen, hartritmestoornissen of een hartinfarct. Wilt u werken aan uw herstel na een hartaanval of bijvoorbeeld uw werk hervatten na een hartinfarct? MTC Zoetermeer kan u daarbij helpen.

In de meeste gevallen krijgt u van de cardioloog een verwijzing, maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht voor hartrevalidatie fysiotherapie. De vergoeding hiervoor komt vanuit de aanvullende verzekering.

Cardiale revalidatie bij MTC Zoetermeer

De wensen en behoeften van onze cliënten staan bij ons voorop. Wij maken daarom een op maat gemaakt behandelplan en bespreken vooraf hoe u de hartrevalidatie voor u ziet. Samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeut gaan we aan de slag met hartrevalidatie fysiotherapie om in beweging te blijven. Zo bouwen we aan uw conditie. Uw grenzen leren kennen en omgaan met de beperkingen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Samen winnen we uw zelfvertrouwen terug en laten we angst en spanningen achter.

Voor cardiale revalidatie kunt u terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeut Tamira van Rijn.

Lichamelijk herstel

Om lichamelijk te herstellen van uw hartbehandeling gaat u meerdere keren per week oefenen met de fysiotherapeut. Dit kan in groepsverband met lotgenoten, maar ook individueel. Na een hartbehandeling kunnen er ook psychische klachten ontstaan. De lichamelijke ondersteuning heeft als einddoel om:

  • De dagelijkse activiteiten goed te kunnen uitvoeren
  • Fysiek sterker te worden
  • De conditie te verbeteren
  • Stress kwijt te raken en te leren ontspannen
  • Angsten te overwinnen 
  • Grenzen te leren kennen

Vergoeding voor hartrevalidatie

Fysiotherapie bij hartrevalidatie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. U betaalt dus geen eigen risico voor deze behandeling. Ook is er geen doorverwijzing nodig. Neem bij vragen over de vergoeding altijd contact op met uw zorgverzekeraar.   

Werk aan uw herstel met hartrevalidatie in Zoetermeer

Wilt u fysiek sterker worden en uw conditie verbeteren na een hartbehandeling? Onze fysiotherapeuten werken graag samen met u aan uw lichamelijke herstel. Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Neem contact op