Handfysiotherapie Zoetermeer

Weg met hand- en polsklachten

Revalidatie voor hand, pols en arm

Onze handen maken deel uit van ontzettend veel dagelijkse handelingen en activiteiten. Een aandoening, blessure of letsel aan de hand kan dan ook erg onhandig zijn.

Onze handtherapeuten hebben zich door aanvullende scholing gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de hand en pols. Door middel van handfysiotherapie kunnen zij uw klachten gericht behandelen en u begeleiden op de weg naar herstel. 

Handfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie gericht op de revalidatie van de hand, pols of arm. Binnen de handtherapie zijn er veel behandelmogelijkheden. Uw handtherapeut bekijkt de vorm en ernst van uw klachten en bepaalt welke behandelmethoden nodig zijn. 

Neem nu contact op

 

Meer informatie

 

Behandelplan op maat

De duur van een behandeltraject hangt af van de ernst van de klachten. Soms zult u na een paar behandelingen en goed advies al aan de beterende hand zijn. In andere gevallen kan het echter jaren duren. 

Om een goed beeld te krijgen van uw klachten en beperkingen zal een therapeut tijdens het eerste bezoek een aantal vragen stellen. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. De uitkomsten hiervan worden gezamenlijk besproken. Daarna wordt er een passend behandelplan (incl. behandeltermijn) aan u voorgelegd.

Vergoeding voor handfysiotherapie

De vergoeding voor handfysiotherapie valt in de meeste gevallen onder de aanvullende verzekering. Er is geen doorverwijzing nodig van uw arts. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. 

Heeft u last van klachten aan de hand of pols? Neem contact op met fysiotherapiepraktijk MTC Zoetermeer en laat u behandelen middels handtherapie.

MTC Zoetermeer behandelt hand- en polsklachten

In sommige gevallen zal een fysiotherapeut uw klachten conservatief behandelen. Dat wil zeggen dat er niet geopereerd hoeft te worden. Ook wanneer u wel aan uw hand- of polsklachten geopereerd wordt, is handtherapie achteraf vaak nodig. Klachten of situaties waarbij handfysiotherapie nodig kan zijn:

  • Een breuk aan de pols, hand of vingers;
  • Een gewricht dat uit de kom is geweest;
  • Het afscheuren van een pees;
  • Overbelastingsklachten door herhalende bewegingen;
  • Een peesontsteking, zoals een tenniselleboog;
  • Een zenuwbeklemming, zoals het carpaal tunnel syndroom;
  • Gewrichtsslijtage of -ontstekingen, zoals artrose of reuma.

Voor de behandeling van hand- en polsklachten kunt u terecht bij onze handfysiotherapeut Tamira van Rijn.

Maak nu een afspraak

Bij MTC Zoetermeer behandelen we uw klachten op maat en kunt u direct terecht.
Bent u op zoek naar (gespecialiseerde) fysiotherapie in Zoetermeer? 

Neem nu contact op!