Kaakklachten

Weer praten en eten zonder pijn

Hulp bij last van uw kaak

Je gebruikt je kaak elke dag zonder dat je hier bewust mee bezig bent. Kaakklachten komen geregeld voor en het kan zeer pijnlijk zijn. Ze ontstaan door verschillende oorzaken, zoals tandenknarsen, overbelasting, verschuiving van de discus (kraakbeenschijf), artrose, triggerpunten in de spier (myofasciale pijn) en pees- en bandproblematiek.

Klachten en pijn kunnen meestal goed behandeld worden door de mobiliteit (bewegingsverloop), kracht, coordinatie en uithoudingsvermogen van de kaak te optimaliseren.  

De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten aan het hoofd, het halsgebied, de kaak en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt daarom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut.

De kaakfysiotherapeut werkt vaak samen met de huisarts, tandarts, orthodontist, KNO-arts, kaakchirurg en neuroloog.

Maak nu een afspraak

Symptomen

  • Problemen met kauwen
  • Geluiden tijdens kaakbewegingen: klikken, knisperen, knakken
  • Beperkte beweeglijkheid van de kaak
  • Overmatige spanning van de kaakspieren
  • Oorpijn en hoofdpijn


Wanneer naar de orofaciaal fysiotherapeut?

Klachten waarmee u bij een orofaciaal fysiotherapeut terecht kunt zijn onder andere kaakklachten (TMD of CMD), klemmen van de kaak, tandenknarsen (bruxisme), pijn in het gelaat, kaak of hoofd en klachten in het hoofd-/halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren

Maar ook: functiestoornissen in het systeem van houding en beweging ten gevolge waarvan bijvoorbeel nek- en schouderklachten ontstaan. 

Behandeling voor kaakklachten

Voor kaakklachten bent u bij MTC Zoetermeer aan het juiste adres. Onze specialisten komen samen met u tot de juiste behandelmethode en maken voor een spoedig herstel gebruik van:

Maak nu een afspraak

Bij MTC Zoetermeer behandelen we uw klachten op maat en kunt u direct terecht.
Bent u op zoek naar (gespecialiseerde) fysiotherapie in Zoetermeer? 

Neem nu contact op!