Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Kaakklachten

Je gebruikt je kaak elke dag zonder dat je hier bewust mee bezig bent. Kaakklachten komen geregeld voor en het kan zeer pijnlijk zijn. Ze ontstaan door verschillende oorzaken, zoals tandenknarsen, overbelasting, verschuiving van de discus (kraakbeenschijf), artrose, triggerpunten in de spier (myofasciale pijn) en pees- en bandproblematiek. Klachten en pijn kunnen meestal goed behandeld worden door de mobiliteit (bewegingsverloop), kracht, coordinatie en uithoudingsvermogen van de kaak te optimaliseren.  

De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten aan het hoofd, het halsgebied, de kaak en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt daarom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. De kaakfysiotherapeut werkt vaak samen met de huisarts, tandarts, orthodontist, KNO-arts, kaakchirurg en neuroloog.

Klachten waarmee u bij een orofaciaal fysiotherapeut terecht kunt zijn onder andere kaakklachten (TMD of CMD), klemmen van de kaak, tandenknarsen (bruxisme), pijn in het gelaat, kaak of hoofd en klachten in het hoofd-/halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren Maar ook: functiestoornissen in het systeem van houding en beweging ten gevolge waarvan bijvoorbeel nek- en schouderklachten ontstaan. 

Symptomen kaakklachten

  • Problemen met kauwen
  • Geluiden tijdens kaakbewegingen: klikken, knisperen, knakken
  • Beperkte beweeglijkheid van de kaak
  • Overmatige spanning van de kaakspieren
  • Oorpijn en hoofdpijn

Behandeling

Voor kaakklachten bent u bij MTC Zoetermeer aan het juiste adres. Onze specialisten komen samen met u tot de juiste behandelmethode en maken voor een spoedig herstel gebruik van:

Wilt u van uw kaakklachten af? Neem dan contact op met onze fysiotherapiepraktijk. Onze fysiotherapeuten doen er alles aan om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen.

Maak een afspraak