Voor informatie of behandeling: 079 - 3200 211

Enkelklachten en Voetklachten

De voet is een belangrijk onderdeel van het lichaam die veel belasting te verduren krijgt. Voetklachten komen dan ook relatief vaak voor. Het verplaatsen van ons lichaam en het opvangen van krachten zijn de belangrijkste. Veel voorkomende voet- en enkelklachten zijn ontwrichting van de enkel, enkelverzwikking (distorsie), enkelfracturen, artrose en hielspoor.

Pijn aan de voet of enkel kan uw dagelijkse activiteiten ernstig belemmeren. De klachten worden door een fysiotherapeut doorgaans behandeld door de mobiliteit (bewegingsverloop), kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen van de voet of enkel te optimaliseren. 

Fysiotherapie zorgt er ook na een operatie (arthodese, achillespees ruptuur, breuk, fractuur) voor dat de revalidatie van de voet of enkel soepel verloopt en u snel weer klachtenvrij kunt bewegen.

Symptomen

  • Zwelling, bloeduitstorting of blauwe plekken
  • Verminderde beweeglijkheid en instabiliteit
  • Toenemende pijn bij belasten, zoals lopen of staan
  • Pijn bij strekken of buigen van de voet
  • Krachtuitval in de voet of klapvoeten 

De klachten die ontstaan kunnen verergeren wanneer er geen actie wordt ondernomen. Pijn aan de voeten wordt ook wel gezien als een vicieuze cirkel voor andere klachten. Dat komt omdat het vaak in beweeglijkheid beperkt. Wanneer iemand pijn aan voeten of enkels ervaart, zal de algemene beweeglijkheid ook afnemen. Hierdoor kunnen ook andere klachten ontstaan. Het is dus belangrijk om voetklachten snel te behandelen en erger te voorkomen. 

Behandeling voor voetklachten

Onze fysiotherapeuten zijn experts in het behandelen van voet- en enkelklachten. Zij bepalen samen met u welke zorg en behandelmethode het beste past bij uw klachten. Om u weer pijnvrij te kunnen laten bewegen maken wij gebruik van:

Samenwerking

Bij klachten van de voet en enkel kan er samengewerkt worden met een gespecialiseerde podotherapeut. Deze kan er door middel van extra ondersteuning van de voet voor zorgen dat uw herstel spoedig verloopt.

Oefeningen

Wilt u af van de pijn in uw voet of enkel? Laat onze gespecialiseerde fysiotherapeuten er naar kijken. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen.

Maak een afspraak