Oncologische therapie

Na een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek stelt u samen met de fysiotherapeut een behandelplan op. Dit plan sluit aan op de wensen, beperkingen en klachten die u benoemd heeft. Voorbeelden hiervan zijn vragen over chirurgische ingrepen, medicatie of de bijwerkingen: moeheid, kracht en conditieverlies.

Bij oedeem, littekens en bewegingsbeperkingen kan het belangrijk zijn om een aantal keren op de behandelbank door de oedeemtherapeut gezien te worden, zodat deze geen belemmeringen vormen voor het herstel.

Bij iedere vorm van oncologie staat je leven op zijn kop.

Als gevolg van bestraling,chemotherapie of operatie ervaren mensen vaak een hoge mate van vermoeidheid. Het hervatten van het dagelijks functioneren kan zowel tijdens als na de behandeling door deze vermoeidheid sterk gehinderd worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat een oefenprogramma op maat, helpt om optimaal de vermoeidheid en het conditieverlies te herstellen. De training in de oefenzaal richt zich op de algemene conditie, spierkracht/ -conditie, soepelheid, stabiliteit en coördinatie. Voor een goed resultaat zal er 2 maal per week getraind worden. Ook is er een mogelijkheid om 1 keer te trainen als u bv zelf sportactiviteiten onderneemt. Trainen kunt u tijdens of na chemotherapie.

Ook als u geen chemotherapie hebt ondergaan kunt u voor uw trainingen op maat bij ons terecht!

We meten de conditie en kracht en bespreken de voortgang iedere maand. Ook bloeddruk, gewicht en vetpercentage worden in de gaten gehouden. Ook is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de oncologie-dieëtist die zitting houdt in ons pand en waarmee wij intensief samenwerken. Er wordt gewerkt volgens de fysiotherapeutische richtlijnen: oncologische revalidatie.

U kunt trainen in onze oncologiegroep, lotgenoten, met uw op maat gemaakte trainingsschema of u kunt individueel trainen. Beide zijn onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Naast het fysieke aspect kunnen ook sociale zaken rondom de gezondheidsklacht met de therapeut of in de groep besproken worden.

Hulp klachten na een oncologisch traject

Maak nu een afspraak

Bij MTC Zoetermeer behandelen we uw klachten op maat en kunt u direct terecht.
Bent u op zoek naar (gespecialiseerde) fysiotherapie in Zoetermeer? 

Neem nu contact op!